2021. szeptember 11., szombat

A szexuális orientációról

Engem már kezd idegesíteni a másságot kifejező sok betű. LMBT? Vagy Q is? Leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű, vagy még ennél is rejtélyesebb? Mindehhez jöhet még az A, azaz aszexuális (ez lehet talán a szivárványban a láthatatlan árnyalat), és ki tudja, még mi. Olykor ezeket szexuális kisebbségként is említik, de hát sokféle kisebbség van, és az lenne jó, ha ezeket még kisebbségnek sem tekintenék, csak egyszerű tulajdonságnak, mint a hajszín, a bőrszín vagy a testalkat. Ahogy nem kell tüntetniük a jogaikért a kövéreknek, a balkezeseknek, a botfülűeknek vagy a hadaróknak, azt szeretném, ha velünk sem foglalkoznának. A nemi identitás kiderítése ugyanolyan értékmentes érdeklődés lehetne, mint hogy „do you speak English?” vagy „melyik busz megy Budára?” 




Persze megkönnyítené a hasonlók egymásra találását, ha mindenféle megkülönböztető jeleket viselnénk, hogy ne kelljen annyit magyarázkodni, de a többség (aki ilyen vagy olyan szempontból többségnek gondolja magát) ezt ellenségesen fogadná („még dicsekednek is vele”). Nincs mit tenni, ki kell várni, míg az emberek elfogadóvá válnak. Vagy leszoknak a szexről. (Nem tudom, melyik következik be előbb.)

 

Címkék: ,

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

(Névtelen megjegyzéshez a legördülő menüből válaszd a "Névtelen" profilt. Ettől függetlenül írd alá - valamilyen álnévvel - hogy a névtelen megjegyzésekről is tudni lehessen, hogy azonos szerzőktől származnak.) A szóellenőrzés segít kiszűrni a számítógéppel generált spam-eket.

Feliratkozás Megjegyzések küldése [Atom]

<< Főoldal