2012. október 31., szerda

Tanár nélkül

Időpont: 2012. október 30. 22:00 , Ipszilon írta...

Képzeljétek, az az eretnek gondolatom támadt a lent belinkelt cikk elolvasása után, hogy nálunk is működne egy ilyen program, csak az ABC-t és egyéb alapismereteket (szabadság, demokrácia, jogállam, ezek megsértése, következmények, regisztráció... ) élvezetes, gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt szórakoztató formában kellene az ingyen szétosztott tabletekre rátölteni és a legszegényebb falu lakosainak eljuttatni (akár ledobni helikopterről).

NEM VICCELEK! Minden gyalog-kampánynál eredményesebb volna:

http://index.hu/tech/2012/10/30/tanar_nelkul_tanultak_az_etiop_gyermekek/

Ipszilon

Címkék: , , ,

1 megjegyzés:

Időpont: 2012. október 31. 14:18 , Anonymous Névtelen írta...

Legszívesebben az "Esély!" szót adtam volna a bejegyzés címéül, mert tényleg csak ebben látom egyetlen esélyét annak, hogy több-százezer embert meg lehessen mozdítani a 2014-es regisztrációhoz.

Az első szörnyülködés után, érdemes végiggondolni, hogyan működne a terv.

- Kell pár pénzes ember. Vannak.

- Kellenek olyan programok, melyek egyszerűek, de látványosak, érdekfeszítőek, roppant egyszerűen kezelhetők. Nos, ez a legnehezebb. De addig, amíg mi találtunk ki olyan tervezési (CAD, Graphisoft), prezentációs (Prezi, szakértőcsoport) programokat, amiket az egész világon használnak, nem tartok a kreativitás hiányától.

Kell még egy pár ember, hogy a kész programokat feltöltse a tabletekre. Kulimunka.

Mi fog történni?

Megtalálják a földön heverő tableteket. Forgatják, nézik, rájönnek először a bekapcsolásukra, majd - egyre gyorsabban - a használatukra. És közben hatalmasakat röhögnek. El is gondolkodnak. Mutogatják a haveroknak. A szüleiknek. Otthon. A kocsmában. És tanulnak. És elmennek regisztrálni!

Ipszilon

 

Megjegyzés küldése

(Névtelen megjegyzéshez a legördülő menüből válaszd a "Névtelen" profilt. Ettől függetlenül írd alá - valamilyen álnévvel - hogy a névtelen megjegyzésekről is tudni lehessen, hogy azonos szerzőktől származnak.) A szóellenőrzés segít kiszűrni a számítógéppel generált spam-eket.

Feliratkozás Megjegyzések küldése [Atom]

<< Főoldal