2012. július 21., szombat

Férfiak és nők

Széles körben ismert a férfiak és a nők - alkati különbözőségéből fakadó - eltérő viselkedése, reakciója egy adott szituációra. Geszvein Erika pszichológus cikke "Férfias férfi: szoft vagy macsó?" nagy része ezt taglalja, felhasználva a sikeresség, a párkapcsolat témakörét különbözőségeink összecsiszolására a harmónia érdekében:

http://pszichologin.blog.hu/2012/07/19/ferfiassag_fejlesztese?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2012_07_19&utm_campaign=index

Érdekes rész, ahogy önmagunk megismerésére rejtett és ismert tulajdonságaink feltárására inspirál (itt már nemtől függetlenül) egy egyszerű négyzetháló eszközével.

A cikk tényleges témájával, nevezetesen szoft vagy macsó-e egy férfi, az utolsó bekezdésben foglalkozik a szerző és ezt egy férfi, néhány egyszerű kérdés megválaszolásával, akár el is döntheti. Azt hiszem, ezek jó kérdések, csak éppen a szoft ill. a macsó fogalmának, általános értelmezésének kifejtése hiányzik, holott sok nő számára ez akár döntő szempont a párválasztásban - még érett korban is! Azok közé tartozom, akiknek ez egyáltalán nem lényeges. Az annál inkább (az érzelmeken kívül), hogy egy húron pendülünk-e, azaz tudunk-e beszélgetni (a konfliktusainkról is!), hasonló-e a világlátásunk, képesek vagyunk-e kompromisszumokat kötni, elfogadni egymás különcségeit – akár csak azért, mert tisztában vagyunk alkati különbségeinkkel. Ha az érzelmek rendben vannak, akkor mindez gyerekjáték!

:)

Ipszilon



[Hozzászólásból átemelve. - Escape Artist]

Címkék: , , ,

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

(Névtelen megjegyzéshez a legördülő menüből válaszd a "Névtelen" profilt. Ettől függetlenül írd alá - valamilyen álnévvel - hogy a névtelen megjegyzésekről is tudni lehessen, hogy azonos szerzőktől származnak.) A szóellenőrzés segít kiszűrni a számítógéppel generált spam-eket.

Feliratkozás Megjegyzések küldése [Atom]

<< Főoldal